Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2010 23:22 - Изпуснати мисли
Автор: mislitelnica Категория: Други   
Прочетен: 1607 Коментари: 1 Гласове:
0



Има известно сходство между някои физиологични процеси и мисленето. Айде бе ще кажете - айде ама ако изпуснете някоя мисъл няма как да я върнете обратно също като .....нали се сещате. Приликите не свършват с тази но не това е идеята на постинга. Какво е то мисленето - дали е присъщо само на хората с висок IQ или и последния тъпак го може. Ако го може тогава защо хората се възмущават и се разграничават от простаците и мисленето им? Възможна ли е мисъл без смисъл ей така чиста и необременена? Ако по действията на индивида може да се съди за способността му да мисли - може да се окаже че много животни мислят повече от човешките индивиди. Или пък че мисленето на простака в никакъв случай не е по-лошо от мисленето останалите индивиди. Все пак то се определя от ценностната с-ма на конкретния индивид което на  практика свежда оценката към качество на ценностните с-ми. Ето на намеси се жена ми и внесе смут и объркване в мисленето ми не че то е собено подредено. До скоро Добри. 

Големия Лебовски 


Тагове:   мисли,


Гласувай:
0



Предишен постинг

1. mislitelnica - Е-е-е, добре дошъл, Пииииииииииииич!
25.02.2010 00:20
Най накрая се реши, а? Видя ли, че не е толкова страшно?! Да не ти пука, Би маа му, Би Ю и Би Би Си. Всеки си има мнение и с-ма, както казваш.

Помниш ли какво ти казах на Т.ден за спора и караницата? Ето, разбирам, че тезата ми се е потвърдила в края на творческия ти процес миналата вечер. Но... Би Ю, Пич.

Сега, по въпроса за Мислителя, Чистата Мисъл, Простака, Глупака и Хитър Петър.
Много си прав, всичко е въпрос на гледна точка. Един философ, който се мисли за Световен Ум, би изразил една- по същността си- проста мисъл с фрази, от които Ум да ти зайде. Много отдавна Бай Пешо от Вито Корлеоново е стигнал до същите изводи, но, поради начина си на живот и образование, може да ги изкаже с мучене, смях и тупане по корема. Не е доказано, (а това е доказателство на твоята теза) но китът от Северозападния Пасифик е достигнал до идеите на бай Пешо преди милион години, но той ги изразява с език, неразбираем за онзи философ с брилятните му фразировки. Кой е по- умен? Според мен- оня, който разбира другия.

Да пием за разбирателството между видовете и индивидите!

Еркюл
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mislitelnica
Категория: Други
Прочетен: 22458
Постинги: 65535
Коментари: 1
Гласове: 11
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930